Ontwerpwedstrijden - Ontwerp de buitenkant van de trein van de toekomst!
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerp de buitenkant van de trein van de toekomst!

NS en Eneco schrijven een prijsvraag uit voor het ontwerp van de buitenkant van een trein waaruit vooral straalt  treinreizigers vanaf 2018 volledig klimaatneutraal reizen. Met groene stroom opgewekt uit windenergie. Deelname staat open voor startende ontwerpers, zelfstandig of studerend. Het winnend ontwerp komt op een trein te staan die in september wordt onthuld. Daarnaast kan de winnaar kiezen tussen een geldbedrag van € 1.000 of een eersteklas treinreis naar Berlijn. De ‘runner-ups’ ontvangen een dag onbeperkt reizen per trein voor twee.

Resultaat
Er zijn 72 inzendingen ontvangen. De inzending van Michiel van Sinderen en Steffen de Jonge (spek amsterdam) is tot winnaar uitgeroepen.

Opdrachtgever
NS
Eneco

Michiel van Sinderen en Steffen de Jonge (spek amsterdam)

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.