Ontwerpwedstrijden - Design Award bouwkundig versterken
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Design Award bouwkundig versterken

NAM en ingenieursbureau Arup schrijven een prijsvraag uit voor het vinden van slimme methoden om gebouwen sneller en beter te versterken.

Deelname staat open voor  elke, bij de Kamer van Koophandel geregistreerde, organisatie met bouwkundige kennis (ingenieursbureaus, architectenbureaus, aannemers, leveranciers of kennisinstituten).

De prijsvraag bestaat uit twee rondes. In de eerste fase ontvangen deelnemers slechts onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming in de kosten. Partijen die geselecteerd worden voor de uitvoeringsronde, ontvangen een tegemoetkoming in de kosten voor het uitvoeren van berekeningen en het in de praktijk testen van de ingediende oplossing. De beste oplossingen worden bekroond met een zogenaamde Design Award waar prijzengeld aan verbonden is.

Resultaat
Uit een nieuwsbericht, mei 2015, blijkt dat 22 inzendingen zijn ontvangen waarvan, na twee selectierondes, 10 plannen overbleven. Deze zijn daarna uitgewerkt. De inzenders ontvingen hiervoor een bedrag van € 10.000. (bron: NAMplatform)

De jury heeft Bouwadviesbureau Strackee tot winnaar uitgeroepen en beloond met een trofee en geldbedrag van € 40.000. (bron: @NAMbv)
De consortia Bouwbedrijf De Boer/DAAD architecten en Remmers Bouwchemie/Thor Helical/Pieters Bouwtechniek ontvingen beiden ook een geldbedrag van € 40.000 vanwege het behalen van de score 7.0 of hoger. (bron: NAMplatform)

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.