Ontwerpwedstrijden - Open Oproep Futurescapes for Better Wetter
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Open Oproep Futurescapes for Better Wetter

Ark Fryslân nodigt ontwerpers, studenten en experts uit om een ‘creatieve’ bijdrage te leveren aan het vraagstuk Ruimtelijke adaptatie, ofwel het  voorbereiden van het veenweidelandschap op klimatologische veranderingen. Inzendingen bestaan uit een filmpje van maximaal 2 minuten (max.300 MB), waarin een idee of droom voor het veenweidegebied tot uitdrukking komt. Een jury onder leiding van  Peter de Ruyter zal de futurescapes beoordelen en een winnaar aanwijzen. De ingezonden Futurescape met het beste idee en uitwerking wint een bedrag van €1500,-

Resultaat

De jury heeft de volgende winnaar bekendgemaakt:

  • HERT FAN FRYSLÂN: Peter Jansen (Ecohydroloog) en Sander Hermens (Landschapsarchitect)

De andere twee genomineerden waren:

  • WATERGOED: Tilly Buij (kunstenaar), Gerard Groenewoud (kunstenaar) en Henk Jansen (Landschapsecoloog)
  • DE NATMAKERIJ: Rutger Bijlsma, Eelco Kleine Punte, Jasper Venema (Studenten Management van de Leefomgeving ,  Hogeschool Van Hall- Larenstein.)

(bron: ARKfryslân)

Opdrachtgever
Ark Fryslân

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.