Ontwerpwedstrijden - Ideeënprijsvraag Kunstproject in onderdoorgang A10-Arlandaweg
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ideeënprijsvraag Kunstproject in onderdoorgang A10-Arlandaweg

Gemeente Amsterdam zoekt een kunstenaar voor het ontwerp van een kunsttoepassing voor de fietsers en voetgangersonderdoorgang onder de A10 tussen Westerpark en Arlandaweg te Amsterdam.
Uit de aanmeldingen worden, op basis van het aanmeldingsformulier met referenties, vijf kunstenaars uitgenodigd voor deelname aan de prijsvraag. Door een jury wordt een top 3 gekozen waarna het publiek het winnende ontwerp kiest.
De vijf kunstenaars/ontwerpers die worden uitgenodigd een voorlopig ontwerp te maken, ontvangen hiervoor ieder een vergoeding van € 1000 euro exclusief BTW, indien bij het ingeleverde ontwerp voldoet aan de gestelde eisen.
Ambitie is het winnende ontwerp voor eind 2017 op te leveren.

Resultaat

Er zijn 48 aanmeldingen ontvangen. Vijf partijen zijn geselecteerd voor het maken van een voorlopig ontwerp. De jury zal in mei drie ontwerpen selecteren waarna het publiek de winnaar kiest. (bron: gemeente Amsterdam)

Het ontwerp van HOH Architecten en Children of the Light is als winnaar aangewezen. (bron: gemeente Amsterdam)

De opdracht wordt gegund aan Office Jarrik Ouburg.

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.