Ontwerpwedstrijden - Kunstwerk wijk Banakkers
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Kunstwerk wijk Banakkers

Gemeente Etten-Leur zoekt een (omgevings)kunstenaar voor het ontwerp en realisatie van een kunstwerk in de wijk Banakkers te Etten-Leur. Voor het kunstwerk is, inclusief ontwerp, vervaardigingkosten en plaatsing, een budget beschikbaar van € 37.500, - exclusief BTW.

Professionele beeldende kunstenaars kunnen met een korte, heldere visie op de opdracht reageren. Geef daarbij ook gemotiveerd antwoord op de vraag waarom je aan deze opdracht deelneemt. Uit de reacties worden maximaal 3 kunstenaars geselecteerd en gevraagd een schetsontwerp te maken. Geselecteerde kunstenaars wordt gevraagd een uitgewerkt schetsontwerp te presenteren. Per schetsontwerp is een vergoeding van € 1.250,00 beschikbaar. Uit deze schetsontwerpen kan een kunstenaar geselecteerd worden om een definitief ontwerp in te dienen. Inzendingen met CV en relevante en actuele informatie (a4 formaat) kunnen tot 1 maart 2018 worden ingezonden.

Resultaat

Er zijn 93 aanmeldingen ontvangen. Hieruit zijn drie partijen geselecteerd voor het uitwerken van hun ontwerp. De winnaar wordt najaar 2018 bekendgemaakt. (bron: Marcel Blom Kunst)

22 september 2018 is bekendgemaakt dat de selectiecommissie niet tot een keuze kon komen. De inzenders is gevraagd om, met specifieke opmerkingen van de commissie, de inzendingen te verbeteren. (bron: Marcel Blom Kunst)

15 januari 2019 is de Saske van der Eerden als winnaar aangewezen. (bron: Marcel Blom Kunst en Saske van der Eerden)

Opdrachtgever
Gemeente Etten-Leur

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.