Ontwerpwedstrijden - OPEN OPROEP PQ2019
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

OPEN OPROEP PQ2019

Platform-Scenography roept scenografen, ontwerpers, kunstenaars en dramaturgen op om met radicale voorstellen te komen die het on/vermogen om uit de eigen bubbel te breken aan de orde willen stellen. Het ontwerp doet een voorstel voor een performatieve of interactieve interventie, installatie, ‘escape room’, een performance of een geprogrammeerde ruimte. Het ontwerp initieert, stimuleert of blokkeert of forceert juist de interesse in ‘de ander’ of ‘het andere’.
Een selectiecommissie selecteert maximaal drie voorstellen voor een presentatie. Voor het uiteindelijk te selecteren project is een totaal budget van € 32.000,- beschikbaar. Het geselecteerde project is van 5 tot en met 16 juni 2019, tien dagen, actief aanwezig op de landen-expositie van de Praagse Quadriennale en grenst aldaar direct aan de projecten uit andere landen.

Resultaat

De jury heeft Julian Hetzel tot winnaar uitgeroepen.

Opdrachtgever
Platform Scenography

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.