Ontwerpwedstrijden - AM I Included?
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

AM I Included?

AM zoekt innovatie ideeën voor de inclusieve stad en schrijft hiervoor een prijsvraag uit. Gezocht wordt naar een werkmethodiek met haalbare voorstellen voor gebieds- en woonconcepten die een bijdrage leveren aan de inclusieve stad, op basis van een visie op deze stad. De inclusieve stad is als begrip ontwikkeld in het sociaal domein, waarbij inclusiviteit staat voor deelname van alle groepen die in de stad wonen aan het sociale, culturele, maatschappelijke en economische leven. Deelname staat open voor iedereen.
Op basis van visie worden maximaal acht partijen uitgenodigd voor een presentatie van de visie. Hier is een vergoeding van maximaal € 300,- excl. btw voor beschikbaar. De jury zal maximaal vier partijen selecteren voor deelname aan een ontwerpatelier om in dialoog met projectontwikkelaars en ontwikkelmanagers van AM de voorgestelde methodiek te testen en verder te ontwikkelen tegen een onkostenvergoeding van € 2.400,- excl. btw. Het atelier wordt afgesloten met de keuze van 1 deelnemer door AM.
In het vervolg op de prijsvraag zal AM de geselecteerde deelnemer betrekken bij een daadwerkelijke ontwerpopdracht uit haar portefeuille.

Resultaat

De jury heeft de volgende geselecteerd voor de workshops:

  • Inclusive Habitats, Flavio Martella en Maria Vittoria Tesei;
  • COMM"IN", Laurens Boodt;
  • BuurtBlok, Ard Hoksbergen, Ivar van der Zwan, Art Kallen (Workshop Architecten), Emilie Kröner, Bart van Heesch (LOLA) & Ivan Nio;
  • wrijven van subculturen, Camila Pinzon Cortes & Pepijn Verpaalen (URBANOS).
Opdrachtgever
AM

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.