Ontwerpwedstrijden - Het Fietspad van de Toekomst
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Het Fietspad van de Toekomst

Provincie Utrecht schrijft een prijsvraag uit voor innovatieve ideeën om uit te testen op de fietsroute Utrecht - Wageningen om fietsen nog aantrekkelijker te maken en te zorgen dat meer mensen gaan fietsen tussen Utrecht en Wageningen. Deelname staat open voor particulieren en bedrijven.

Bedrijven
Op basis van een beschrijving van het concept, pilot en team op maximaal 4a4 (bedrijven) nomineert de jury maximaal tien ideeën voor een pitch voor de jury. Op basis hiervan wijst de jury maximaal drie winnaars aan die maximaal € 50.000 ontvangen om hun innovatie tot een pilot uit te werken.

Particulieren
Op basis van fietsuitdaging / -ervaring en idee op maximaal 3a4 (particulieren) nomineert de jury maximaal tien ideeën voor een videopitch voor het publiek. De jury wijst maximaal vijf winnaars aan die gezamenlijk € 5.000 ontvangen: 1e prijs € 2.000,-, 2e prijs € 1.250,-, 3e prijs € 750,-, 4e prijs € 500,-, 5e prijs € 500,-. De winnaar van de publiekssteming ontvangt een elektrische fiets.

De drie beste ideeën van alle inzendingen (zowel bedrijven als particulieren) zullen als testversie gebruikt worden voor Het Fietspad van de Toekomst.

Resultaat

De volgende plannen (categorie bedrijven) zijn als winnaar aangewezen:

  • De bliksemsnelle baan, KWS;
  • Boomveer, Boomkwekerij Ebben;
  • UpCycling, Movares.
Opdrachtgever
Provincie Utrecht

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.