Ontwerpwedstrijden - Kunstopdracht Baanhoekweg
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Kunstopdracht Baanhoekweg

Stichting voor de Werkplaats schrijft een kunstopdracht uit voor het maken van een ideeschets voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk in de openbare ruimte op de Baanhoekweg te Dordrecht. Deelname staat open voor professionele kunstenaars, ontwerpers en vormgevers uit Nederland.
Op basis van de ideeschets, portfolio en CV worden maximaal drie kunstenaars geselecteerd voor het maken van een schetsontwerp voor een vergoeding van € 1.000,- (excl. btw).
Uit de schetsontwerpen wordt een definitieve kunstenaar gekozen. Voor het definitief ontwerp en de uitvoering is een richtbedrag van € 70.000,- beschikbaar. Hiervan is € 42.000,- zeker, de overige € 28.000,- is nog afhankelijk of een groot fonds eind mei 2020 gaat toezeggen. Als de kunstenaar nog meer budget verwacht nodig te hebben, moeten kunstenaar en opdrachtgever daar gezamenlijk acties in ondernemen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Resultaat

Dieke Venema is als winnaar aangewezen. (bron: Lotti Hesper)

Opdrachtgever
Stichting voor de Werkplaats

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.